shortcut_0 shortcut_1

Nieuws

Verkoop routeboekje vanaf 29 november
Het boekje - met veel informatie over de polderhistorie en de deelnemende boerderijen - is voor slechts € 2,00 te koop bij zeven ‘gastvrijbedrijven’ op de route en in bijna alle dorpen van de Noordoostpolder.
Verkoop routeboekje vanaf 29 november

Op de route treden zeven bedrijven op als ‘gastvrijbedrijf‘. Routerijders kunnen hier voor en tijdens de route een boekje kopen, een sanitaire stop maken of een versnapering kopen. De gastvrijbedrijven zijn: Restaurant de Wipkip (Kuinderweg), Partycentrum De Strandhoeve (Uiterdijkenweg), Wijngaard Maronesse ( Steenwijkerweg), Groepsaccommodatie De Vuurtoren (Blokzijlerweg) en aan de Oosterringweg: De Orchideeënwinkel, Fruitbedrijf Hoekstra en Verhage Fruit.

 

Openhuis bij 14 bedrijven

Op de route stellen 14 agrarische bedrijven hun bedrijf open voor routerijders. Elke avond zijn er drie tot vijf bedrijven open voor bezoek, elke avond een akkerbouwer en een veehouder plus een ander soort bedrijf (bollen, tuinbouw, witlof, boomteelt. aardbeien etc.). Maar bijv. ook een tentoonstelling van oude trekkers. Het schema van de open dagen staat in het routeboekje vermeld en op de website.

 

Voorverkoop in dorpen

Buiten de route is in Emmeloord en de meeste groendorpen in de Noordoostpolder het routeboekje ook in de voorverkoop te verkrijgen.

In Emmeloord bij de Welkoop en Boerderijwinkel Vers uit de NOP (Hannie Schaftweg). In de dorpen: Bant (Troefmarkt Slump), Espel en Tollebeek (Attent Van Slooten), Op de site www.lichtroutenoordoostpolder.nl staan de voorverkoopadressen en de meeste actuele informatie over de route.

 

Route

De tweede verlichte boerderijenroute in de Noordoostpolder is dit jaar circa 60 kilometer lang en is eventueel in twee gedeelten te rijden. De route loopt van het Voorsterbos naar het Kuinderbos en slingert rond de dorpen Marknesse en Luttelgeest door agrarisch gebied.

De Lichtroute is een initiatief van leden van LTO Noord. Sponsoren zijn Gemeente Noordoostpolder, LTO Noord, Streekfonds Flevoland, Leyten & Van der Linde Rentmeester en Makelaardij, Rabobank Noordoostpolder – Urk, Fonds Sluijterman van Loo en de Stichting Ontmoet het Platteland.

Gepubliceerd op dinsdag 25 november 2014
Fotowedstrijd met CameraNu.nl
Prijswinnaars Lees verder...lees verder »
En toen ging het licht uit.....
Balans opmakenLees verder...lees verder »
Spectaculaire opening en geslaagd eerste weekend
Een variatie aan verlicht...lees verder »
Fotowedstrijd
CameraNU.nl stelt waardeb...lees verder »
<h1>lichtroutenoordoostpolder.nl sitemap:</h1> <a href="http://lichtroutenoordoostpolder.nl/home">Home</a><br /> <a href="http://lichtroutenoordoostpolder.nl/geschiedenis">Geschiedenis</a><br /> <a href="http://lichtroutenoordoostpolder.nl/route">Route</a><br /> -<a href="http://lichtroutenoordoostpolder.nl/routekaart-2016">Routekaart 2016</a><br /> -<a href="http://lichtroutenoordoostpolder.nl/bezoekadressen_1380_1380_1380_1380">Open dagen 2016</a><br /> <a href="http://lichtroutenoordoostpolder.nl/route-2016">Route 2016</a><br /> <a href="http://lichtroutenoordoostpolder.nl/routeboek">Routeboek</a><br /> -<a href="http://lichtroutenoordoostpolder.nl/extra-verkoopadressen">Extra verkoopadressen</a><br /> -<a href="http://lichtroutenoordoostpolder.nl/oudervervoer">Ouderenvervoer</a><br /> <a href="http://lichtroutenoordoostpolder.nl/sponsors">Sponsors</a><br /> <a href="http://lichtroutenoordoostpolder.nl/foto">Foto's</a><br /> <a href="http://lichtroutenoordoostpolder.nl/links_1441_1441_1441">Links</a><br /> <a href="http://lichtroutenoordoostpolder.nl/contact">Contact</a><br /> <a href="http://lichtroutenoordoostpolder.nl/nieuws"><b>Nieuws</b></a><br /> <a href="http://lichtroutenoordoostpolder.nl/zoekresultaten">Zoekresultaten</a><br />